Hvilke tribuner skal du velge?

 
Først må vi slå fast først som sist: Tribuner må ikke sees på som en kostnad, men som en investering!
 
vik132Med tribuner investerer dere i bedre komfort for tilskuerne, som igjen betyr at de kommer oftere tilbake. Og ikke minst at dere får flere tilskuere på arrangementene når de har gode sitteplasser med god sikt over aktivitetene.
 
Dersom dere da har betalende tilskuere, så øker selvfølgelig denne inntektsposten.
 
Med tribuner får dere også et glimrende samlingspunkt som igjen øker engasjementet under arrangementene. Og ingenting er vel bedre enn tilskuere som tydelig viser sin klubbtilhørighet.
 
Som arrangør eller eier av et idrettsanlegg er dere også ansvarlig for sikkerheten til deres tilskuere. Både ved planlagte arrangementer, og ikke minst når idrettsanlegget ellers er i bruk. Ved å investere i en god tribuneløsning som ivaretar gjeldende norske og europeiske krav, og litt til, får dere en ting mindre å bekymre dere over.
 
Tribuner i stål vs. tribuner i tre
Enkelte vurderer å bygge tribuner i tre, og det vil nok fungere i noen år.
Tribuner i tre skal også tilfredsstille offentlige krav og standarder, ikke bare når den er ny, men også etter foreksempel ti år. En tre-tribune som er eksponert for vær og vind vil etterhvert miste sin strukturelle styrke, og vil på ett tidspunkt ikke oppfylle de opprinnelige kravene. Med andre ord: Den kan bli svakere og svakere for hvert år!
 
En full-galvanisert ståltribune derimot, vil fortsatt ha den samme styrken som den var ny, selv etter flere ti-år ute i vær og vind.
 
En tribune i tre kan kanskje være rimeligere å bygge, men over tid så vil en investering i en god ståltribune lønne seg.
 
Det er mye å sette seg inn i ved konstruksjon og bygging av tribuner. Dette gjelder også om dere bygger en tribune i tre.
 
Kjøper dere en god ståltribune så er dere også sikre på at alle krav til tribuner er oppfylt.
 
 
åif300 tribune 
Tribuner har også ofte gode eksponeringsplasser som dere kan selge til sponsorer. Mange klubber gjør en fremragende jobb med dette slik at tribunene ofte fullfinansieres ved hjelp av sponsorer.
 
Det finnes flere gode tribunerløsninger å velge mellom i samme segment som Norgestribunen. Dette er gjerne tribunerløsninger som er spesielt beregnet til å monteres og demonteres raskt. Og som regel uten bruk av verktøy som f.eks fastnøkler og pipesett.
 
Kjempefine løsninger dersom tribunen skal monteres om morgenen, og demonteres om kvelden etter arrangementet.
 
Men i de aller fleste tilfellene så skal tribunene stå mer eller mindre permanent på idrettsanlegget. Og da betyr en time ekstra i monteringstid veldig lite.
 
 
 
 Hvorfor tar det litt lenger tid å montere og demontere Norgestribunen i forhold til andre tribunertyper?
 
skrudde forbindelser2 tribunerSvaret er enkelt: Skrudde forbindelser.
 
På Norgestribunen finner du ingen løse låsesplinter, løse kiler eller andre fikse låsemekanismer som gjør at du sparer tid ved montering eller demontering.
 
På Norgestribunen går vi ett steg videre med tanke på sikkerheten. Bolter og mutre låser alle komponentene i forhold til hverandre slik at du alltid skal være trygg på at tribunen er sikker og klar til bruk.
 
De skrudde forbindelse er ikke bortgjemt, men derimot gjort godt synlige slik at de enkelt kan inspiseres. Bare ved på gå langs stolradene. Og hvor ble det av den ekstra timen nå?
 
Og vi trenger knapt nevne den ekstra stabiliteten de skrudde forbindelsene gir tribunen. Ingen "rakling" (som vi sier i Romsdalen) i konstruksjonen på grunn av slarkete sammenføyninger.
 
 
 
 
Sveising tribuner
Norgestribunen produseres i Norge av dyktige fagarbeidere hos Sandnes Rør AS i Isjorden, og med utvalgte norske underleverandører. Norgestribunen er utviklet og konstruert fra grunnen av, med fokusområde spesielt på sikkerheten.
 
Norgestribunen er utviklet og konstruert i henhold til den europeiske standarden NS-EN 13200 - Midlertidige tribuner.
 
Og selvfølgelig tilfredsstiller Norgestribunen relevante forskrifter i både Plan- og bygningsloven og Byggteknisk forskrift (TEK10).
 
 
 
 
 
Vi tar begrepet Universell utforming på alvor med Norgestribunen.
 
Hva betyr Universell utforming?
"Universell utforming er utforming av produkter og omgivelser på en slik måte at de kan brukes av alle mennesker, i så stor utstrekning som mulig, uten behov for tilpassing og en spesiell utforming." (the Centre for Universal Design, north Carolina state University, Usa/rådet for funksjons- hemmede 1997/miljøverndepartementet 2007)
 
 
 
 
 
Hva betyr det i tribunesammenheng?
hc 300 handikap rampeDet betyr at vi alle har et ansvar for å legge forholdene tilrette for at blant annet bevegelseshemmede og svaksynte får de samme mulighetene til å benytte tribunene.
Norges Fotballforbund sier at det bør være minst fem HC plasser pr. 1000 sitteplasser.
Dette kan tolkes videre til at det bør være en HC plass pr. 200 sitteplasser.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
markeringer tribuner
Og hva betyr det for Norgestribunen?
På Norgestribunen er alle trappetrinnene samt hjørnene av tribunen godt markert med kontrastfarger for å bedre synligheten. Overgangen fra publikumsområde til trapp er også markert med kontrastfarge, og i tillegg er alle trinn sklisikret.
 
Norgestribunen har en egen tilleggsmodul for rullestoler som enkelt kan integreres sammen med den øvrige konstruksjonen. En HC modul til Norgestribunen har plass til en rullestol. HC modulen kan utvides med plass til flere rullestoler etter behov og ønsker.
 
Norgestribunen er sannsynligvis den eneste tribuneløsningen i sin klasse som ivaretar Universell utforming på en tilfredsstillende måte.
 

 

 

Så velg tribuner både med hjertet og med hjernen.

Vi tror du havner på Norgestribunen.

Om Norgestribunen AS

Norgestribunen AS holder til på Veblungsnes i Møre og Romsdal, og har levert tribuner og tribunestoler over hele Norge siden 2014. Tribunene produseres lokalt i Isfjorden, bare 6 km unna, av dyktige fagarbeidere.


Norgestribunen AS
Leiragata 15
6310 VEBLUNGSNES

Org.nr.: 818621612

Mob.nr.: 48 15 31 55
E-post: svein(a)norgestribunen.no

 

 

Hvor er vi?


Vis større kart